Wednesday, July 16, 2008

Ισπανία: Το πρώτο θύμα της πιστωτικής κρίσης

Ισπανία: Το πρώτο θύμα της πιστωτικής κρίσης

Το πρώτο της θύμα ανέδειξε η κρίση στην κάποτε ανθηρή αγορά real estate της Ισπανίας, καθώς η Martinsa-Fadesa, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων, υπέβαλε αίτηση για να τεθεί υπό καθεστώς προστασίας από πιστωτές.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στάση πληρωμής χρέους από ισπανική εταιρεία, γεγονός που υπογραμμίζει το τεράστιο χρέος που έχει συσσωρευθεί και από άλλες εταιρείες του ιδίου τομέα μετά από πολλά χρόνια εύκολου δανεισμού που πυροδότησε την άνθηση στο ισπανικό real estate.

Η Martinsa Fadesa με χρέη ύψους 5,4 δισ. ευρώ και ενεργητικό αξίας 11 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ότι η έκβαση αυτή οφείλεται κυρίως στην αδυναμία της να αντλήσει δάνειο αξίας 150 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία είχε ζητήσει από τους 47 πιστωτές της να παρατείνουν το χρονικό όριο για την αποπληρωμή του χρέους της έως τις 7 Αυγούστου. Οι διαχειριστές θα αρχίσουν τώρα να πωλούν ενεργητικό της τράπεζας για να αποπληρώσουν τους πιστωτές, περιλαμβανομένων των Caja Madrid, La Caixa, Ahorro Corporacion και Morgan Stanley


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |