Wednesday, June 18, 2008

RBS: ''SOS'' για παγκόσμια πιστωτική και χρηματιστηριακή κρίση

RBS: ''SOS'' για παγκόσμια πιστωτική και χρηματιστηριακή κρίση

«Σήμα κινδύνου» για παγκόσμια πιστωτική και χρηματιστηριακή κρίση τους επόμενους μήνες εκπέμπει η Royal Bank of Scotland και προειδοποιεί τους πελάτες της να είναι έτοιμοι για ...όλα, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν προκαλέσει παράλυση στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.Τα παραπάνω αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της RBS, Bob Janjuah στην Daily Telegraph, και σημειώνει «μας περιμένουν δύσκολες μέρες το επόμενο διάστημα - προετοιμαστείτε».

Σε έκθεση του τμήματος αναλύσεων της τράπεζας αναφέρεται ότι ο δείκτης S&P 500 στη Wall Street είναι πιθανόν να υποχωρήσει κατά 300 μονάδες κοντά στις 1.050 μέχρι το Σεπτέμβριο καθώς θα γίνει ορατό το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η πιστωτική κρίση και οι συνέπειες ενδέχεται να διαχυθούν στις αγορές της Ευρώπης αλλά και τις αναδυόμενες.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μια τέτοια πτώση στις αγορές θα ήταν μία από τις χειρότερες bear markets του αιώνα. Παράλληλα η RBS εκτιμά ότι η Wall Street θα πραγματοποιήσει ράλι στις αρχές του Ιουλίου, πριν αρχίσει η...κατηφόρα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |