Wednesday, June 18, 2008

JP Morgan: «Βλέπει» διόρθωση των τιμών πετρελαίου τους επόμενους μήνες

JP Morgan: «Βλέπει» διόρθωση των τιμών πετρελαίου τους επόμενους μήνες

Προς «διόρθωση» οδεύουν οι τιμές πετρελαίου μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς οι διακυμάνσεις γίνονται ολοένα μεγαλύτερες και η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε να αυξήσει την προσφορά, εκτιμά η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα JP Morgan Chase & Co.

Σε έκθεσή τους, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι αναλυτές της τράπεζας, με επικεφαλής τον Μπρίνγιαρ Εϊρικ Μπούστνες, επισημαίνουν πως «η δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την παραγωγή της κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων».

Σύμφωνα με την JP Morgan, η πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα παγκοσμίως ενδέχεται, το 2010, να αυξηθεί σε πέντε εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα, επανερχόμενη στα επίπεδα του 2002 και 2003, όταν η τιμή του βαρελιού βρισκόταν στα 30 δολάρια.

Για το 2008, η εκτίμηση της JP Morgan κάνει λόγο για 90 δολάρια το βαρέλι του αργού τύπου μπρεντ κατά μέσον όρο, ενώ για την τριετία 2009-2011 οι αναλυτές της τράπεζας αναμένουν 85 δολάρια το βαρέλι.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |