Wednesday, June 18, 2008

Citigroup: Πρόωρη συνταξιοδότηση σε 1.350 υπαλλήλους

Citigroup: Πρόωρη συνταξιοδότηση σε 1.350 υπαλλήλους

ΠΡΟΤΑΣΗ για πρόωρη συνταξιοδότηση σε 1.350 υπαλλήλους της στο σκέλος οικονομικών στην Ιαπωνία προσέφερε η Citigroup Inc. προσφέροντας δύο μηνιαίους μισθούς, καθώς η τράπεζα αποσύρεται από τη δραστηριότητα, πρόταση την οποία οι ενώσεις των εργαζομένων χαρακτήρισαν απαράδεκτη.

Το CFJ KK, το τοπικό σκέλος χρηματοδότησης καταναλωτών της Citigroup, έκανε την προσφορά με έγγραφο προς όλους τους υπαλλήλους της στις 16 Ιουνίου, δίνοντάς το και στο Bloomberg News. Η εκπρόσωπος της τράπεζας στο Τόκυο, Atsuko Yoshitsugu, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του εγγράφου, το οποίο εστάλη από τον υπεύθυνο διοίκησης του CFJ, Masanori Hogi.

H Citigroup, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, θα κλείσει και τα 32 καταστήματα, καθώς και τα 540 ΑΤΜ δανείων στην Ιαπωνία και θα μεταφέρει το κεφάλαιο σε πιο κερδοφόρες περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 6 Ιουνίου. Η τράπεζα με έδρα τη Ν. Υόρκη μελετά εκ νέου τις δραστηριότητές της παγκοσμίως μετά την εμφάνιση ζημιών από τα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ, που ανέρχονται συνολικά σε 42,9 δισ. δολ., τα περισσότερα από κάθε άλλη τράπεζα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

Oι υπάλληλοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου να καταθέσουν της σχετικές αιτήσεις για την πρόωρη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το έγγραφο.

Οι μετοχές της Citigroup σημείωναν απώλειες 1,4% στο Χρηματιστήριο του Τόκυο στις 12:30 μ.μ. τοπική ώρα. Οι μετοχές της υποχώρησαν πέρυσι 62% στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE).

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |