Wednesday, June 18, 2008

Ζημίες έως 10 δισ. δολ. για τους αμερικανικούς αερομεταφορείς το 2008

Ζημίες έως 10 δισ. δολ. για τους αμερικανικούς αερομεταφορείς το 2008

Έως τα 10 δισ. δολάρια ενδέχεται να ανέλθουν οι ζημίες τους κατά τη φετινή χρονιά, λόγω της απογείωσης του κόστους των καυσίμων, εκτιμούν οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες. Το ανωτέρω ποσό είναι σχεδόν το ίδιο με τις μεγαλύτερες ζημίες που είχε εμφανίσει ποτέ ο κλάδος, το 2002.

Σε κατάθεσή του σε επιτροπή της Γερουσίας σχετικά με τις κερδοσκοπικές κινήσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, ο Τζον Μέι της Air Transport Association ανέφερε, ότι έως και 200 κοινότητες ενδέχεται να χάσουν την αεροπορική σύνδεση που έχουν μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα της μείωσης της δυναμικότητας από τις αεροπορικές εταιρείες, η οποία επιβάλλεται στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών.

«Η οικονομία αυτής της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα του συστήματος αερομεταφορών του. Εάν οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να είναι σε καθοδική τροχιά, το ίδιο θα συμβεί και στην οικονομία», υποστήιξρ ο Μέι.

Ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένουν και oι αναλυτές στη Wall Street για τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες δαπανούν φέτος 50% περισσότερο για καύσιμα. Το συνολικό κόστος για καύσιμα αναμένεται να υπερβεί τα 61 δισ. δολάρια.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |