Wednesday, June 18, 2008

Morgan Stanley: Πτώση 57% στα κέρδη β’ τριμήνου

Morgan Stanley: Πτώση 57% στα κέρδη β’ τριμήνου

Πτώση της τάξεως του 57% κατέγραψε η κερδοφορία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley στο δεύτερο τρίμηνο του έτους – ελαφρώς μικρότερη απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές – ως αποτέλεσμα των απωλειών στα τμήματα επενδυτικής τραπεζικής και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν σε 1,03 δισ. δολάρια ή 95 σεντς ανά μετοχή, από 2,36 δισ. δολάρια ή 2,24 δολάρια ανά μετοχή που είχαν διαμορφωθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 92 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδά της υποχώρησαν στα 6,51 δισ. δολάρια, έναντι 10,5 δισ. δολάρια που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2007 και 7,05 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές της περυσινής χρονιάς, οι τράπεζες και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες έχουν προβεί σε συνολικές διαγραφές άνω των 392 δισ. δολαρίων, λόγω της έκθεσής τους σε χρεόγραφα διασφαλισμένα σε ενυπόθηκα δάνεια, σε εγγυημένες δανειακές υποχρεώσεις (CDOs), μοχλευμένα δάνεια και άλλου είδους ενεργητικό σταθερού εισοδήματος.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε τις πρώτες της ζημίες από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από διαγραφές ύψους 9,4 δισ. δολαρίων.

Τον περασμένο μήνα, η αμερικανική τράπεζα γνωστοποίησε τα σχέδιά της να μειώσει τους διοικητικούς της υπαλλήλους έως και 5%. Από τον Οκτώβριο του 2007 έχει προχωρήσει συνολικά σε περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας.

Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει μέχρι στιγμής φέτος κατά 24%, έναντι πτώσης 23% που έχει καταγράψει ο δείκτης Amex Securities Broker/Dealer Index.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |