Tuesday, June 10, 2008

ING: Έναρξη κάλυψης κυπριακών τραπεζών

ING: Έναρξη κάλυψης κυπριακών τραπεζών


Την έναρξη κάλυψης των κυπριακών τραπεζών ξεκινά η ING, η οποία σε έκθεση της επιβεβαιώνει τη θετική στάση της για τις ελληνικές τράπεζες. Η τιμή στόχος που δίνει για την Τρ. Κύπρου είναι €14,7 και για τη Marfin €7,5 με τη σύσταση και για τις δύο να βρίσκεται στο buy.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η θετική στάση εκτίμησης για τις κυπριακές τράπεζες υποστηρίζεται από την υγιή οικονομική ανάπτυξη, την ανάπτυξη της Κύπρου ως διεθνούς κέντρου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά και από το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια. Η ING προτιμά την Τράπεζα Κύπρου έναντι της Marfin Popular Bank, αν και πιστεύει ότι οι προοπτικές και για τις δύο τράπεζες είναι οι ίδιες. Για την Τράπεζα Κύπρου οι εκτιμήσεις της ING είναι κοντά σε αυτές της αγοράς, ενώ για τη Marfin για το 2008 είναι 6% κάτω των εκτιμήσεων της αγοράς και για το 2009 - 2010 15% - 18% πιο κάτω.

Η ING σημειώνει ότι top pick στην Ελλάδα είναι η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς το δίκτυο των καταστημάτων της αρχίζει να «καρποφορεί», αλλά και λόγω της αύξησης του δανεισμού της προς επιχειρήσεις.

Για την Alpha Bank αναφέρεται ότι η ηγετική της θέση στον επιχειρηματικό δανεισμό θα «μεταφραστεί» σε επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης του κύκλου εργασιών της, ενώ για την EFG Eurobank σημειώνεται πως το franchise στη «Νέα Ευρώπη» θα αντισταθμίσει τις ισχνές επιδόσεις στην εγχώρια αγορά.

Όσον αφορά την Εθνική Τράπεζα, συνιστά «διακράτηση» καθώς η κεφαλαιακή της θέση, σε συνδυασμό με την ισχυρή στάθμιση των καταθέσεων στα καθαρά έσοδα από τόκους και την πολιτική αστάθεια στην Τουρκία, θα μπορούσε να επηρεάσει τις επιδόσεις της μετοχής της τράπεζας.

Η υποβάθμιση της σύστασης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από buy σε hold συνδέεται με τις περιορισμένες πιθανότητες εξαγοράς του με σημαντικό premium, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |