Thursday, June 5, 2008

France Telecom: Προσφορά 46,8 δισ. δολ. για την TeliaSonera

Το ποσό των 282,9 δισ. κορονών (46,8 δισ. δολάρια) προσέφερε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρείας τηλεπικοινωνίας της Ευρώπης France Telecom για την εξαγορά της σουηδικής TeliaSonera

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο γαλλικός όμιλος προτίθεται να καταβάλει 63 κορόνες για κάθε μετοχή της TeliaSonera. Το ποσό εμπεριέχει premium 26% στην τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της εταιρείας στις 15 Απριλίου, μια ημέρα προτού η France Telecom εκφράσει δημοσίως το ενδιαφέρον της για την εν λόγω εξαγορά.

Οι μετοχές της France Telecom έχουν υποχωρήσει από τότε κατά 13%, εν μέσω ανησυχιών ότι θα αναγκαστεί σε προσφύγει σε έκδοση νέων μετοχών προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία προχωρά ο γαλλικός κολοσσός από το 2000, όταν είχε αποκτήσει έναντι 27,8 δισ. στερλινών την Orange.

Βάσει των όρων της προσφοράς, η France Telecom θα καταβάλει σε μετρητά το τίμημα για το 52% των μετοχών της TeliaSonera και σε μετοχές το τίμημα για το υπόλοιπο 48%. Ειδικότερα, θα προσφέρει τρεις νέες μετοχές της για κάθε 11 μετοχές της σουηδικής εταιρείας, με οψιόν εγγύησης πληρωμής για τις πρώτες 500 μετοχές.

Η εταιρεία που θα προκύψει από μια πιθανή συγχώνευση θα διαθέτει 237 εκατ. συνδρομητές, τα 168 εκατ. εκ των οποίων θα είναι πελάτες κινητής τηλεφωνίας και τα 69 εκατ. χρήστες σταθερής τηλεφωνίας.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |