Wednesday, June 25, 2008

Θέσεις εργασίας καταργούν οι χρηματοοικονομικές εταιρείες

Θέσεις εργασίας καταργούν οι χρηματοοικονομικές εταιρείες

OΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ χρηματοοικονομικές εταιρείες στον κόσμο αναμένεται να έχουν προβεί στην περικοπή 175.000 θέσεων εργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2009, καθώς η Citigroup και άλλοι τραπεζικοί όμιλοι απολύουν εργαζομένους, εξαιτίας της επιβράδυνσης των εσόδων και των διαγραφών στοιχείων ενεργητικού, αξίας πολλών δισ. δολαρίων, εκτιμούν στελέχη των τμημάτων εταιρικής στελέχωσης.

Από τον προηγούμενο Ιούλιο, οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχουν ανακοινώσει σχέδια για την κατάργηση περισσότερων από 83.000 θέσεων εργασίας, όπως προκύπτει από στοιχεία του Bloomberg.

Και την ώρα που απολύονται περισσότεροι εργαζόμενοι, οι μειώσεις εργατικού δυναμικού ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις περικοπές του 2000 και του 2003, μετά το σκάσιμο της τεχνολογικής φούσκας, σύμφωνα με προβλέψεις στελεχών διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων.

Αυτός ο γύρος περικοπών ενδεχομένως να περιορίσει το δυναμικό των εταιρειών της Wall Street κατά 35% με 40%, εκτιμά ο Γκάρι Γκόλνσταϊν της Whitney Group.

Οι στάσεις πληρωμών σε ενυπόθηκα δάνεια ανάγκασαν τις εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να επιβαρυνθούν με ζημίες και διαγραφές σχεδόν 400 δισ. δολαρίων.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |