Monday, June 23, 2008

Κίνδυνος απεργίας από πρατηριούχους

Κίνδυνος απεργίας από πρατηριούχους

Με 24ώρη απεργία προειδοποιούν οι πρατηριούχοι αφού όπως ισχυρίζονται κινδυνεύουν να μετατραπούν σε υπαλλήλους εταιρειών εισαγωγής καυσίμων. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα στη Λεμεσό αποφάσισαν να κλιμακώσουν τα μέτρα τους εάν οι εταιρείες πετρελαιοειδών ανοίξουν και άλλα ιδιόκτητα πρατήρια.

Σε δηλώσεις μετά την έκτακτη σύσκεψη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Παμπίνος Χαραλάμπους δήλωσε ότι στις εταιρείες ανήκουν 22-24 πρατήρια, δηλαδή κατέχουν το 11% του συνόλου των πρατηρίων πώλησης.

«Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει εάν πρόθεση των εταιρειών είναι να δημιουργήσουν και άλλα πρατήρια. Στο τέλος θα γίνουμε υπάλληλοι των εταιρειών» τόνισε ο κ. Χαραλάμπους στα τηλεοπτικά κανάλια. Από την πλευρά του ο γγ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης υπέδειξε ότι «ουσιαστικά εξουδετερώνεται το στάτους του πραγματικού επαγγελματία πρατηριούχου πετρελαιοειδών και αντικαθίσταται από ένα καθεστώς το οποίο θα είναι κάτω από τη δικαιοδοσία και τις αποφάσεις μόνο των εταιρειών, με αποτέλεσμα ο αθέμιτος ανταγωνισμός να είναι μονόδρομος».

Στη Λεμεσό σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους οι εταιρείες ετοιμάζονται να ανοίξουν ακόμη δύο πρατήρια. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο κατέστησε σαφές οι πρατηριούχοι θα κατέλθουν σε 24ώρη απεργία και εάν δεν εισακουστούν και προχωρήσουν οι εταιρείες με αυτή τη πολιτική τότε θα κλιμακώσουν τα μέτρα τους σε παγκύπριο επίπεδο.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |