Monday, June 23, 2008

Citigroup: Προς νέες περικοπές θέσεων εντός της εβδομάδας

Citigroup: Προς νέες περικοπές θέσεων εντός της εβδομάδας

Η Citigroup η κορυφαία αμερικανική τράπεζα η οποία έχει ανακοινώσει πως θα μειώσει το προσωπικό της στις μονάδες χρηματοοικονομικών και επενδυτικής τραπεζικής κατά 10%, πιθανόν να προχωρήσει εντός της εβδομάδας σε ένα γύρο απολύσεων, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομο προσκείμενο στο θέμα.

Σύμφωνα με την ανωτέρω πηγή, ο τραπεζικός όμιλος έχει πραγματοποιήσει περίπου τις μισές από τις 6.000 περικοπές θέσεων εργασίας, τις οποίες είχε προαναγγείλει τον περασμένο Μάρτιο. Η Citigrοup απασχολεί σήμερα συνολικά 300.000 εργαζομένους και έχει ανακοινώσει για φέτος περισσότερες από 13.000 απολύσεις.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της Βίκραμ Πάντιτ είναι οι περικοπές δαπανών και η πώληση παγίων, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες ύψους 15 δισ. δολαρίων, που εμφάνισε η τράπεζα σε διάστημα δύο τριμήνων.

Η Citi έχει εμφανίσει τις μεγαλύτερες απώλειες – συγκριτικά με τις ανταγωνίστριές της – εξαιτίας της κρίσης στην αγορά ενυπόθηκων δανείων, ενώ οι μετοχές της έχουν βυθιστεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους κατά 63%.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |