Monday, June 23, 2008

Kοντά στα 137 δολάρια ενισχύεται το πετρέλαιο

Kοντά στα 137 δολάρια ενισχύεται το πετρέλαιο

Μια «ανάσα» από τα 137 δολάρια ενισχύεται η τιμή του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων παρά την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή.
Οι ανησυχίες επικεντρώνονται στο ότι η αύξηση δεν θα είναι αρκετή για να περιορίσει τις ανησυχίες για τις προμήθειες μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε την εβδομάδα που πέρασε σε πετρελαιαγωγό στη Νιγηρία.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για τον Αύγουστο ενισχύεται κατά 1,13% στα 136,89 δολάρια το βαρέλι ενώ το αντίστοιχο του μπρεντ κινείται ανοδικά στο Λονδίνο κατά 1,25% στα 135,40 δολάρια το βαρέλι.

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο, θα αντλήσει επιπλέον 200.000 βαρέλια ημερησίως και ενδέχεται να αυξήσει εκ νέου την παραγωγή - εάν αυτό χρειαστεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της χώρας, Αλί αλ-Ναΐμι.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ Χακίμπ Κελίλα και οι υπουργοί Πετρελαίου της Βενεζουέλας και της Λιβύης δήλωσαν ότι η πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας ενδέχεται να αποτύχει να μειώσει τις τιμές, αποδίδοντας την άνοδο της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 130 δολ. το βαρέλι στην κερδοσκοπία, παρά στην έλλειψη αργού.

REPORTER.GR

No comments:

Share |