Tuesday, May 13, 2008

Μπερνάνκι: Έτοιμη να παράσχει επιπλέον ρευστότητα στην αγορά η Fed

Μπερνάνκι: Έτοιμη να παράσχει επιπλέον ρευστότητα στην αγορά η Fed

Οι αναταραχές στις χρηματοοικονομικές αγορές παραμένουν και η Federal Reserve σκοπεύει να αυξήσει τα ποσά που χορηγεί στις τράπεζες μέσω δημοπρασιών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι.

Σε ομιλία του σε συνέδριο της Atlanta Fed, ο Μπερνάνκι επισήμανε πως, αν και οι αγορές έχουν βελτιωθεί, «απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν φυσιολογικές». «Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το μέγεθος των δημοπρασιών, αν αυτό εξακολουθήσει να απαιτείται από τις οικονομικές εξελίξεις», τόνισε ο πρόεδρος της Fed.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του έρχονται σε αντίθεση με αυτές του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Χένρι Πόλσον και των κορυφαίων στελεχών της Wall Street – μεταξύ των οποίων ο Βίκραμ Πάντιτ – οι οποίοι εκτιμούν πως τα χειρότερα της πιστωτικής κρίσης έχουν περάσει.

Ο Μπερνάνκι υποστήριξε επίσης πως οι προσπάθειες που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής η Fed για την ανακούφιση των αγορών έχουν βελτιώσει κάπως την κατάσταση. Παρόλα αυτά, δεν αναφέρθηκε στην πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed στον τομέα των επιτοκίων, ούτε προέβη σε εκτιμήσεις για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |