Friday, April 18, 2008

RBS: Προς αύξηση κεφαλαίου την επόμενη εβδομάδα

RBS: Προς αύξηση κεφαλαίου την επόμενη εβδομάδα

ΣΕ πώληση μετοχών σχεδιάζει να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η Royal Bank of Scotland, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της, συγκεντρώνοντας έως και εννέα δισ. στερλίνες, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πηγές της τραπεζικής βιομηχανίας.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να σηματοδοτήσει μια στροφή στη στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, η οποία επαναλάμβανε μέχρι πρότινος πως δεν χρειάζεται περαιτέρω κεφάλαια.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η RBS αναφέρει πως η διοίκησή της θα ενημερώσει τους επενδυτές σχετικά με το κεφάλαιό της και την εμπορική της λειτουργία εντός της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι ο ισολογισμός της τράπεζας επιβαρύνθηκε σημαντικά μετά την εξαγορά και διάσπαση της ολλανδικής ABN Amro, έναντι 113,3 δισ. δολαρίων, την περασμένη χρονιά.

Η μετοχή της RBS έκλεισε την Πέμπτη στις 366 πένες, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 37,2 δισ. στερλίνες.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |