Friday, April 18, 2008

Γερμανία: Παραμένει η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη και το 2009

Γερμανία: Παραμένει η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη και το 2009

ΠΑΡΑ τις δυσοίωνες προβλέψεις για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας -της μεγαλύτερης στην Ευρωζώνη- η χώρα αναμένεται να παραμείνει η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη και το 2009, ξεπερνώντας την Κίνα.

«Θα παραμείνουμε ''πρωταθλητές κόσμου'' φέτος και... θα παραμείνουμε πρωταθλητές και το 2009», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντόν Μπέρνερ, πρόεδρος της Ενωσης Γερμανών Εξαγωγέων (BGA) σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Μπέρνερ αποδίδει τις αισιόδοξες προβλέψεις του στο γεγονός ότι η διολίσθηση του δολαρίου θα πλήξει την Κίνα περισσότερο από τη Γερμανία και οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ θα μειωθούν σημαντικά.

Ομως, οι προοπτικές για τη γερμανική οικονομία στο σύνολό της δεν είναι και τόσο ευοίωνες, όπως προκύπτει από τις προβλέψεις οκτώ κορυφαίων οικονομικών ινστιτούτων. Οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης προβλέπεται να επιβραδυνθούν φέτος, στο 1,8% -έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 2,2%- εξαιτίας του ακριβού πετρελαίου και των υψηλών τιμών στα τρόφιμα, του ισχυρού ευρώ, αλλά και της κρίσης στις χρηματοοικονομικές αγορές.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |