Friday, April 18, 2008

MPB: Αύξηση επιτοκίου και στα στεγαστικά

MPB: Αύξηση επιτοκίου και στα στεγαστικά

Η διεθνής πιστωτική κρίση άρχισε πλέον να επηρεάζει και το κόστος των εγχώριων στεγαστικών δανείων. Μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου στα υπόλοιπα δάνεια, η Marfin Popular αύξησε σήμερα το βασικό της επιτόκιο και στα στεγαστικά δάνεια με ισχύει από την 14η Απριλίου. Είναι η πρώτη αύξηση στα βασικά επιτόκια των στεγαστικών δανείων.

Παραθέτουμε τη σημερινή ανακοίνωση της Marfin

Η Mafin Laiki Bank ανακοινώνει τη μεταβολή του βασικού επιτοκίου της από 4% σε 4,45% με ισχύ την 14/4/2008.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε ύστερα από αξιολόγηση των οικονομικών συνθηκών και ειδικότερα της χρηματοπιστωτικής αγοράς, των διατραπεζικών επιτοκίων (Euribor) και του επίσημου επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Repo rate).

Η μεταβολή αυτή επηρεάζει:

Τα επιτόκια χορηγήσεων των τρεχούμενων λογαριασμών που είναι συνδεδεμένα με το Βασικό επιτόκιο της Marfin Laiki Bank.

Τα επιτόκια χορηγήσεων των δανείων, συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών δανείων, που έχουν χορηγηθεί μετά την 01/01/08 και είναι συνδεδεμένα με το Βασικό Επιτόκιο της Marfin Laiki Bank.

Η μεταβολή του επιτοκίου δεν επηρεάζει:

Τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί πριν την 01/01/2008 και είναι συνδεδεμένα με το Βασικό Επιτόκιο της Marfin Laiki Bank. Το επιτόκιο των δανείων αυτών θα παραμείνει συνδεδεμένο με το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Repo rate), το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται στο 4%.

Τις χορηγήσεις οι οποίες δεν είναι συνδεδεμένες με το Βασικό επιτόκιο της Marfin Laiki Bank, όπως χορηγήσεις που φέρουν σταθερό επιτόκιο και χορηγήσεις που φέρουν κυμαινόμενο επιτόκιο με επιτόκιο αναφοράς Euribor, Libor ή άλλο.

Τα επιτόκια των υφιστάμενων καταθετικών προϊόντων παραμένουν ως έχουν.

H μεταβολή αυτή επηρεάζει, επίσης, τις διευκολύνεις που προσφέρονται μέσω της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου, Laiki Factors Ltd.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |