Friday, April 18, 2008

Google: 30% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Google: 30% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ 30% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Google Inc., κατόχου της μεγαλύτερης μηχανής εύρεσης στο Internet, μετά τη διεθνής της επέκταση που εξισορρόπησε τη συρρίκνωση των διαφημιστικών δαπανών στις ΗΠΑ. Ανοδο 18% σημείωσαν οι μετοχές της.

Τα κέρδη της εταιρείας υπερέβησαν τις προβλέψεις της Wall Street, πλέον των 30 σεντς ανά μετοχή, εξαιρουμένου του κόστους των μετοχών.

Οι μετοχές της Google, οι οποίες φέτος έχουν υποχωρήσει 35%, εν μέσω ανησυχιών ότι οι χαμηλότερες δαπάνες των εταιρειών στις ΗΠΑ θα αναχαιτίσουν την ανάκαμψη, αναρριχήθηκαν 79,21 δολ., φθάνοντας στα 528,75 δολ. η μία κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους μετά το κλείσιμό τους στα 449,54 δολ. η μία στο Nasdaq [.IXIC] .

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,31 δισ. δολ., ή 4,12 δολ. ανά μετοχή από 1 δισ. δολ. ή 3,18 δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις – εξαιρουμένου του κόστους που πέρασε στα συνεργαζόμενα sites, αναρριχήθηκαν 46%, φθάνοντας στα 3,7 δισ. δολ., υπερβαίνοντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 3,59 δισ. δολάρια.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |