Thursday, April 10, 2008

Εξαγορά ελληνικής τράπεζας μελετά ο Ν. Σαουίρις

Εξαγορά ελληνικής τράπεζας μελετά ο Ν. Σαουίρις

Το ενδεχόμενο εξαγοράς ελληνικής τράπεζας ανακοίνωσε πως εξετάζει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναγκίπ Σαουίρις, στο πλαίσιο των σχεδίων του για ανάπτυξη του phone banking.

«Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών μέσω σταθερού και κινητού τηλεφώνου στον τραπεζικό κλάδο», ανέφερε ο Σαουίρις σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

«Αν δεν βρούμε κάποια, θα έλθουμε σε συμφωνία με υπάρχουσα τράπεζα. Θα εισάγουμε το mobile banking έως τα τέλη του έτους», πρόσθεσε ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, ο οποίος προέβη πέρυσι στην εξαγορά της Tellas μέσω της εταιρείας του Weather Investments.

Την πρόθεσή του για αγορά ελληνικής τράπεζας είχε εκφράσει, άλλωστε, και τον Φεβρουάριο, σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει σε Έλληνες δημοσιογράφους στο Κάιρο, το κέντρο των δραστηριοτήτων του.

Ο κ. Σαουίρις υποστήριξε επίσης πως «θα πρέπει να υπάρξει περισσότερο marketing διαφήμιση», από πλευράς Ελλάδας, προκειμένου να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα.

Προέτρεψε, δε, το Χρηματιστήριο Αθηνών να προβεί και αυτό σε ενέργειες διαφήμισης, προκειμένου να καταστεί περισσότερο γνωστό. «Είναι μερικοί που δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει ελληνικό Χρηματιστήριο. Η χώρα έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές μετά τους Ολυμπιακούς, αλλά χρειάζεται να διαφημίσει τις διαθέσιμες δυνατότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |