Thursday, April 10, 2008

DB: Περικοπές στις τιμές τραπεζών

DB: Περικοπές στις τιμές τραπεζών

Υποβαθμίζει τις τιμές στόχους για επτά ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank σε έκθεσή της ημερομηνίας 10 Απριλίου με τίτλο «Socratic Screening». Παράλληλα, δίδονται χαμηλότερες συστάσεις για τρεις τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Marfin Popular.

Συγκεκριμένα, η DB προχώρησε σε μείωση της τιμής στόχου της Τρ. Κύπρου από τα €12 στα €9,5, της Marfin Popular από €12 σε €6,5 και της Εθνικής από €55 σε €40. Ακόμη, μειώνεται η τιμή στόχος για την Alpha Bank από €27,5 σε €24,5, της Eurobank από €25 σε €19, της Αγροτικής από €3,1 σε €2,55 και της Πειραιώς από €34,5 σε €28.

Για τη Marfin Popular, η DB μείωσε τη σύσταση από buy σε hold καθώς όπως τονίζεται το επιχειρηματικό της πλάνο είναι «επιθετικό». Παράλληλα, αναφέρεται ότι υπάρχει ρίσκο αύξησης κεφαλαίου τον επόμενο χρόνο.

Σε hold από buy υποβάθμισε και τη σύσταση για την Εθνική Τράπεζα η Deutsche Bank, ενώ για τη Eurobank η νέα σύσταση που δίνεται είναι sell από hold. Η σύσταση για τις BOCY, Alpha Bank και Αγροτική παρέμεινε η ίδια. Για την Κύπρου η σύσταση που δίνεται είναι hold, το ίδιο και για την Alpha ενώ για την Αγροτική η σύσταση βρίσκεται στο sell.

Για την Τρ. Πειραιώς η οποία είναι το top pick της DB η σύσταση παρέμεινε buy. Όπως τονίζεται, η TPEΙR είναι η καλύτερα τοποθετημένη τράπεζα στην ελληνική αγορά.

Αισιοδοξία αλλά…

Όπως αναφέρεται, η DB παραμένει θετική για την ελληνική αγορά καθώς το οικονομικό περιβάλλον είναι υγιές, η πιστωτική επέκταση ανθεί και τα περιθώρια στα δάνεια αυξάνονται. «Ωστόσο, ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί για τις προθεσμιακές καταθέσεις και το γεγονός αυτό είναι στο παρόν στάδιο η μεγαλύτερη απειλή. Ανησυχούμε για την έκθεση των τραπεζών στο εξωτερικό καθώς οι προοπτικές έχουν χειροτερέψει στην Τουρκία και δεν παρουσίασαν βελτίωση στη ΝΑ Ευρώπη», αναφέρεται.

Κέρδη

Όσον αφορά την προβλεπόμενη κερδοφορία των τραπεζών το 2010, για την BOCY αναμένει κέρδη €858 εκ. έναντι €844 εκ. που αναμένει η ίδια η τράπεζα, ενώ για τη Marfin είναι πιο συντηρητική αναμένοντας κέρδη €944 εκ. έναντι €1040 εκ. που αναμένει η τράπεζα. Για τη Marfin, η DB μείωσε τις εκτιμήσεις της κατά 20% το 2008, 15% το 2009 και 13% το 2010 λόγω της αναμενόμενης μείωσης των καθαρών εσόδων από τόκους, της αρνητικής επίδρασης από την ένταξη της Κύπρου στην ΟΝΕ, τη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ αλλά και τον ανταγωνισμό στις προθεσμιακές καταθέσεις

Για την Τρ. Κύπρου αναφέρεται ότι ο στόχος κερδών για το 2008 δεν είναι συντηρητικός παρά το ότι η τράπεζα επηρεάζεται αρνητικά από την ένταξη της Κύπρου στην ΟΝΕ, τη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ αλλά και τον ανταγωνισμό στις προθεσμιακές καταθέσεις.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |