Thursday, April 10, 2008

Yahoo: Κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης με την AOL

Yahoo: Κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης με την AOL

ΚΟΝΤΑ σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της με την AOL της Time Warner βρίσκεται η Yahoo! η οποία αμύνεται της προσφοράς εξαγοράς ύψους 44,6 δισ. δολ. από την Microsoft Corp., σύμφωνα με άτομο με γνώση του θέματος, το οποίο επικαλούνται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, η Yahoo! θα αποκτήσει τον έλεγχο της AOL, θα λάβει επένδυση από την Time Warner και θα παραχωρήσει μερίδιο 20% στη νέα εταιρεία. Η επένδυση θα επιτρέψει στη Yahoo! να επαναγοράσει μετοχές της, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να πιέσει τη Microsoft να αυξήσει την προσφορά των 31 δολ. ανά μετοχή, την οποία απέρριψε τον Φεβρουάριο η Yahoo! εκτιμώντας ότι είναι πολύ χαμηλή. Σήμερα η Yahoo! ανακοίνωσε ότι θα ελέγξει την τεχνολογία διαφήμισης της Google η οποία ενδέχεται να αυξήσεις τις πωλήσεις από τα link που εμφανίζονται δίπλα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

H εκπρόσωπος της Yahoo! δεν απάντησε άμεσα στην τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε για να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος της Time Warner αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.

Οι μετοχές της Yahoo! σημείωσαν άνοδο επτά σεντς, φθάνοντας στα 27,77 δολ. στις 4 μ.μ. ώρα Ν. Υόρκης στο Nasdaq [.IXIC] . Μετά την άνοδό τους κατά 48% την 1η Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά την προσφορά της Microsoft, οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 2,1%.

Οι μετοχές της Time Warner, της μεγαλύτερης εταιρείας μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, υποχώρησαν κατά 30 σεντς στα 14,43 δολ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE). Φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 13%.

Σημειώνεται ότι σημερινά δημοσιεύματα στις εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal, επικαλούμενα άτομα προσκείμενα στο θέμα, αναφέρουν ότι η News Corp. βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Microsoft προκειμένου να κάνουν κοινή προσφορά για τη Yahoo!. Μια πιθανή συμφωνία αναμένεται να συνδυάσει το Yahoo, το MSN της Microsoft και το MySpace της News Corp.

O εκπρόσωπος της Microsoft δεν απάντησε άμεσα στην τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε για να σχολιάσει το θέμα, ενώ η εκπρόσωπος της News Corp. δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει «εικασίες».

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |