Tuesday, March 11, 2008

"Overweight" για τις ελληνικές τράπεζες η Citi

"Overweight" για τις ελληνικές τράπεζες η Citi

«Bullish» για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές παραμένει η Citi σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Μαρτίου. Ο οίκος αναφέρει πως οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν έντονα ανοδικά για αρκετά χρόνια. Ειδικότερα, σημειώνει πως από τις αρχές του 2003 έως και τα τέλη του 2007 ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος ενισχύθηκε κατά περίπου 350%, όταν ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος εμφάνισε αύξηση της τάξης του άνω του 100%. «Έχοντας ξεπεράσει τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές το sell off ήρθε καθυστερημένα» εκτιμά ο οίκος ο οποίος προσθέτει πως από τις αρχές του έτους οι ελληνικές τραπεζικές έχουν υποχωρήσει κατά 25%, ενώ οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές έχουν καταγράψει πτώση της τάξης του 20%.

«Οι περισσότερες ελληνικές τραπεζικές μετοχές είναι σε κατάσταση bull: οι βασικές τους τραπεζικές δραστηριότητες ενισχύθηκαν σημαντικά το 2007, με τα προσφάτως ανακοινωθέντα κέρδη έτους να αυξάνονται κατά 45% για τις μεγάλες τράπεζες. Για την περίοδο 2008-2010 οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες στοχεύουν σε αύξηση των κερδών τους της τάξης του 20%. Ωστόσο, οι περισσότεροι επενδυτές είναι σε διάθεση bear: είτε εμφανίζονται σκεπτικοί όσον αφορά τα επιχειρησιακά σχέδια των τραπεζών ή δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτά» εκτιμά η Citi.

Επισημαίνει πάντως πως παραμένει “overweight” για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, ενώ εκτιμά πως σε γενικές γραμμές το περιβάλλον τόσο για τις ελληνικές όσο και για τις κυπριακές μετοχές συνεχίζει να είναι «καλό». Σημειώνει παράλληλα πως "key picks" είναι οι μετοχές των Τράπεζας Κύπρου, Marfin Popular Bank και Εθνική Τράπεζα.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |