Tuesday, March 11, 2008

Σε μείωση των τιμών στόχων για τις μετοχές των τραπεζών Κύπρου, Marfin Popular και Ελληνική, αλλά και των ελληνικών τραπεζών, προχώρησε η Citigroup

Σε μείωση των τιμών στόχων για τις μετοχές των τραπεζών Κύπρου, Marfin Popular και Ελληνική, αλλά και των ελληνικών τραπεζών, προχώρησε η Citigroup, παρά τις θετικές της προσδοκίες για το μέλλον και την κερδοφορία του κλάδου. Σε έκθεση, ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2008, με τίτλο «From Hero to Zero», η Citigroup μειώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τρ. Κύπρου στα €15 από €17 προηγουμένως, της Marfin στα €11 από €12 και της Ελληνικής στα €5,25 από €6. Μειώνει επίσης τις τιμές στόχους για όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως σημειώνεται, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών σημείωσαν ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ του 2003 και 2007 ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος αυξήθηκε κατά 350% με τις μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου να σημειώνουν απόδοση 100%. «Δεδομένης της υπερ-απόδοσης έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου, οι ελληνικές μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις. Οι ελληνικές μετοχές είναι κάτω κατά 25% έναντι 20% των ευρωπαϊκών», προστίθεται.

Όπως αναφέρεται, οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε «κατάσταση bull», καθώς οι βασικές τους τραπεζικές δραστηριότητες σημείωσαν σημαντική αύξηση το 2007, ενώ οι μεγαλύτερες τράπεζες πέτυχαν άνοδο 45% στα κέρδη τους. Για την περίοδο 2008 – 2010, οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες στοχεύουν σε αύξηση κερδών ύψους 20%. «Ωστόσο, οι περισσότεροι επενδυτές είναι σε διάθεση bear: είτε εμφανίζονται σκεπτικοί όσον αφορά τα επιχειρησιακά σχέδια των τραπεζών ή δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτά», αναφέρεται.

Η Citigroup αναφέρεται στις ανησυχίες των επενδυτών για τη Νέα Ευρώπη και την άνοδο του ανταγωνισμού, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αναπτυχθούν και να έχουν υγιείς ισολογισμούς. Υποστηρίζει επίσης ότι οι αποτιμήσεις τους είναι ελκυστικές.

Top picks για τη Citigroup είναι η BOCY, η ΜΡΒ και η Εθνική. H Citigroup διατηρεί τη σύσταση overweight για τον κλάδο, θεωρώντας ότι το περιβάλλον τόσο για τις ελληνικές, όσο και για τις κυπριακές μετοχές, συνεχίζει να είναι «καλό».

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |