Wednesday, March 5, 2008

Credit Agricole: Μεγαλύτερες των αναμενόμενων οι ζημίες δ’ τριμήνου

Credit Agricole: Μεγαλύτερες των αναμενόμενων οι ζημίες δ’ τριμήνου

ΖΗΜΙΕΣ μεγαλύτερες των αναμενόμενων ανακοίνωσε η Credit Agricole για το τέταρτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, ως αποτέλεσμα των αυξημένων διαγραφών ενεργητικού συνδεδεμένου με την αμερικανική αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων.

Οι συνολικές ζημίες της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας ανήλθαν σε 857 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2006, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που τις ανέμεναν στα 554 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο.

Η Credit Agricole είδε το διάστημα αυτό τις ήδη ανακοινωθείσες διαγραφές της, που σχετίζονται με τη μειωμένη αξία χρεογράφων της και την υποβάθμιση της αξιολόγησης ασφαλιστών ομολόγων, να αυξάνονται περαιτέρω.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, οι διαγραφές και επισφάλειες του τετάρτου τριμήνου έφτασαν στα 3,3 δισ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ που είχε προβλέψει η γαλλική τράπεζα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα αποτελέσματα «επηρεάστηκαν σοβαρότατα από την κρίση στις δομημένες πιστωτικές αγορές», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω απομειώσεων, η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Agricole εμφάνισε ζημίες ύψους 1,9 δισ. ευρώ, έναντι κερδών 255 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει ένα χρόνο νωρίτερα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |