Wednesday, March 5, 2008

Απροσδόκητη υποχώρηση στα αποθέματα- Νέα κούρσα ανόδου για το αργό

Απροσδόκητη υποχώρηση στα αποθέματα- Νέα κούρσα ανόδου για το αργό

Απροσδόκητη υποχώρηση κατέγραψαν τα πετρελαϊκά αποθέματα την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα νέο άλμα καταγράφει η τιμή του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.
Τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια και διαμορφώθηκαν στα 305,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληγε στις 29 Φεβρουαρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των αποθεμάτων στα 2,1 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν άνοδο κατά 1,7 εκατ. Βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια.


Την ίδια ώρα το συμβόλαιο του αργού για τον Απρίλιο ενισχύεται κατά 1,91% στα 101,42 δολάρια το βαρέλι και το αντίστοιχο του μπρεντ κινείται ανοδικά κατά 1,70% στα 99,60 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα σήμερα ο ΟΠΕΚ, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, την ώρα που οι τιμές του «μαύρου χρυσού» διατηρούνται σε . Το «καρτέλ» των 13 χωρών-μελών υποστηρίζει ότι η αγορά δεν έχει πρόβλημα προμήθειας, και αποδίδει το ράλι του αργού στο αδύναμο δολάριο, αλλά και τη στροφή των επενδυτών από τις μετοχές στα εμπορεύματα.

Αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ δήλωσαν ότι η επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ αποτελεί «τροχοπέδη» για όλες τις οικονομίας ενώ αναμένεται να επηρεαστεί και η ζήτηση πετρελαίου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |