Wednesday, March 5, 2008

Ακέφαλη (ξανά) η ΕΠΑ

Ακέφαλη (ξανά) η ΕΠΑ

Aκέφαλη θα παραμείνει από την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού. Ο πρόεδρος της ΕΠΑ Παναγιώτης Καλλής υπέβαλε την παραίτηση του με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και με κοινοποίηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Καλλής επικαλείται δύο λόγους:

Πρώτον, την απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου με βάσει την οποία θα πρέπει η ΕΠΑ να επανεξετάσει από την αρχή όλες τις υποθέσεις που είτε έχει εκδικάσει, είτε διερευνά, εξαιτίας του ότι πρώην δύο μέλη της, ο Κωστής Ευσταθίου και ο Λεόντιος Περικλέους, δεν είχαν δικαίωμα διορισμού στην ΕΠΑ καθώς ο μεν ένας ήταν πολιτειακός αξιωματούχος (δήμαρχος Λατσιών) και ο δεύτερος δημόσιος λειτουργός (ανώτερος υπάλληλος στο Υπ. Εμπορίου).

Δεύτερο, την έλλειψη προσωπικού παρά το γεγονός ότι ο ίδιος με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών είχε επισημάνει τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιτροπή λόγω μειωμένου αριθμού προσωπικού, χωρίς μέχρι σήμερα, όπως φέρεται να αναφέρει στην επιστολή, να τύχει ανάλογης ανταπόκρισης.

Ο κ. Καλλής αναφέρει ότι η παραίτηση του είναι αμετάκλητη. Διορίστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου σε αντικατάσταση του Γιώργου Χριστοφίδη.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |