Wednesday, March 5, 2008

Κατά 5 δολ. "αναρριχήθηκε" το αργό- Νέο ιστορικό υψηλό

Κατά 5 δολ. "αναρριχήθηκε" το αργό- Νέο ιστορικό υψηλό

Το νέο ιστορικό ρεκόρ των 104,56 δολαρίων ανά βαρέλι άγγιξε σήμερα η τιμή του αργού, η οποία λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για υποχώρηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων «αναρριχήθηκε» κατά 5 δολάρια υψηλότερα.
Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Απριλίου διαμορφώθηκε τελικά στα 104,44 δολάρια ανά βαρέλι, ελαφρώς χαμηλότερα από το νέο ιστορικό υψηλό, με κέρδη 4,94%, ήτοι 4,92 δολαρίων. Αυξημένη κατά 4,19% ήταν και η τιμή του brent, η οποία διαμορφώθηκε στα 102,04 δολάρια ανά βαρέλι

Απροσδόκητη υποχώρηση κατέγραψαν τα πετρελαϊκά αποθέματα την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα νέο άλμα καταγράφει η τιμή του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

Τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια και διαμορφώθηκαν στα 305,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληγε στις 29 Φεβρουαρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των αποθεμάτων στα 2,1 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν άνοδο κατά 1,7 εκατ. Βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια.

Επίσης, νωρίτερα σήμερα ο ΟΠΕΚ, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, την ώρα που οι τιμές του «μαύρου χρυσού» διατηρούνται σε . Το «καρτέλ» των 13 χωρών-μελών υποστηρίζει ότι η αγορά δεν έχει πρόβλημα προμήθειας, και αποδίδει το ράλι του αργού στο αδύναμο δολάριο, αλλά και τη στροφή των επενδυτών από τις μετοχές στα εμπορεύματα.

Αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ δήλωσαν ότι η επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ αποτελεί «τροχοπέδη» για όλες τις οικονομίας ενώ αναμένεται να επηρεαστεί και η ζήτηση πετρελαίου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |