Monday, March 24, 2008

€66 εκ. για ακίνητο ΚΕΟ

€66 εκ. για ακίνητο ΚΕΟ

Στην κοινοπραξία Αθηαινίτης - Aristo Developers έναντι €66 εκ. πωλήθηκε το ακίνητο της ΚΕΟ στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, η ανάπτυξη που σχεδιάζει η κοινοπραξία θα είναι ενιαία, αλλά ουσιαστικά θα διαχωρίζεται σε δύο τμήματα, εμπορικής και οικιστικής ανάπτυξης. Η Aristo θα αξιοποιήσει το τεμάχιο που της αναλογεί για οικιστική ανάπτυξη και η Αθηαινίτης για εμπορική ανάπτυξη. Η ΚΕΟ εξασφαλίζει €6 εκ. περισσότερα από την ελάχιστη τιμή που είχε ορίσει στην προκήρυξη της.

Όπως σημειώνεται, γαλλική εταιρεία επέδειξε ενδιαφέρον για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του εμπορικού κέντρου που θα ανεγερθεί.

Η εταιρεία ΚΕΟ ανακοίνωσε την 1η Φεβρουαρίου 2008 την πρόθεσή της να προχωρήσει στη διάθεση του κτήματος της εταιρείας στην Πάφο (Τάφοι των Βασιλέων) δεχόμενη ως ελάχιστη τιμή προσφοράς €60 εκ.

Η πώληση του τεμαχίου αναμένεται να χρηματοδοτήσει τη μετακίνηση του υφιστάμενου εργοστασίου στη Λεμεσό από παραλιακή περιοχή σε άλλο σημείο της Λεμεσού, αλλά και να βοηθήσει στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της που είναι η δημιουργία νέου ζυθοποιείου, νέων κεντρικών αποθηκευτικών χώρων, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων με νέα τεχνολογία.

Το πρώτο εξάμηνο του 2007, η ΚΕΟ σημείωσε κέρδη €738 χιλ. έναντι ζημιών €5,5 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2006. Ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 7,7%, φθάνοντας τα €28,6 εκ. Στον τομέα της μπύρας, η KEO έχει μερίδιο που φθάνει το 40%.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |