Monday, March 24, 2008

Fed - Τράπεζα της Αγγλίας: Διαψεύδουν μαζικές αγορές ενυπόθηκων χρεογράφων

Fed - Τράπεζα της Αγγλίας: Διαψεύδουν μαζικές αγορές ενυπόθηκων χρεογράφων

ΦΕΝΤΕΡΑΛ Ριζέρβ και Τράπεζα της Αγγλίας διέψευσαν δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για το ενδεχόμενο να προβούν σε μαζικές αγορές ενυπόθηκων χρεογράφων -με χρήματα των φορολογουμένων- σε μία ακόμη προσπάθεια αποκλιμάκωσης της πιστωτικής κρίσης.

Παρ' όλα αυτά, η Τράπεζα της Αγγλίας διευκρίνισε ότι εξετάζει μια σειρά εναλλακτικών λύσεων για την αποκατάσταση του κλίματος αναταραχής στις χρηματαγορές, το οποίο διατηρείται παρά την εξασφάλιση μεγαλύτερης ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες μέσω της τονωτικής «ένεσης» πολλών δισ. δολαρίων και τις μειώσεις επιτοκίων.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», οι κεντρικές τράπεζες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού συζητούσαν την προοπτική αγοράς ενυπόθηκων χρεογράφων, η αξία των οποίων έχει «βουλιάξει» κατά τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους ισολογισμούς τραπεζών αλλά και στις αγορές.

«Οι κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας, αναζητούν τρόπους για αποκλιμάκωση της κρίσης... Παρ΄όλα αυτά, δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των τραπεζών που προτείνουν σχέδια που εμπλέκουν χρήματα των φορολογουμένων», τόνισε εκπρόσωπος της Τράπεζας της Αγγλίας.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |