Monday, March 24, 2008

JPMorgan: Προς αύξηση της προσφοράς για την Bear Stearns

JPMorgan: Προς αύξηση της προσφοράς για την Bear Stearns

ΣΤΟΝ πενταπλασιασμό της προσφοράς της για την εξαγορά της Bear Stearns Coc. σε ποσόν πλέον του 1 δισ. δολ. ενδέχεται να προχωρήσει η JPMorgan Chase & Co. σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη των υπαλλήλων και των μετόχων που αντιτίθενται στην συμφωνία, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Η JPMorgan βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων να αυξήσει στα 10 δολ. ανά μετοχή την προσφορά των 2 δολ. ανά μετοχή, γράφουν οι Times επικαλούμενοι ανθρώπους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις αλλά προτίμησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Η αρχική προσφορά, χαμηλότερη πλέον του 90% της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας στις αρχές του μήνα, ήγειρε τις αντιδράσεις των μετόχων με πρώτες του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Joseph Lewis. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της JPMorgan, Jamie Dimon συναντήθηκε την εβδομάδα που πέρασε με τους υπαλλήλους της Bear Stearns που έχουν στην κυριότητά τους το 1/3 της εταιρείας, ζητώντας της στήριξή τους.

Η Bear Stearns σκέφτεται επίσης την πώληση μεριδίου 39,5% στην JPMorgan για το οποίο δεν απαιτείται η έγκριση των μετόχων προκειμένου να επισπεύσει την εξαγορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times.

Τηλεφωνικές κλήσεις του Bloomberg News στα κινητά τηλέφωνα των εκπροσώπων της Bear Stearns και JPMorgan, Russel Sherman και Joseph Evangelisti αντιστοίχως, δεν απαντήθηκαν.

Οι μετοχές της Bear Stearns σημείωσαν άνοδο 12% φθάνοντας στα 5,96 δολ. η μία στις 20 Μαρτίου στη Ν. Υόρκη εν μέσω εικασιών ότι η JPMorgan, η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα των ΗΠΑ, ενδέχεται να αυξήσει την προσφορά της προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο ανταγωνιστικών προσφορών.

Οι μετοχές οι οποίες αναρριχήθηκαν πέρυσι στα 171,51 δολ. η μία έκλεισαν στα 30 δολ. η μία δύο ημέρες πριν τον εξαναγκασμό του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Bear Stearns, Alan Schwartz, 58 ετών, να δεχθεί τους όρους της JPMorgan ή να κηρύξει την εταιρεία σε πτώχευση μετά την εγκατάλειψη της εταιρείας από τους πελάτες και τους δανειστές. Η Federal Reserve συμφώνησε να προσφέρει στην JPMorgan ποσόν 30 δισ. δολ. για να κλείσει τη συμφωνία.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |