Thursday, February 14, 2008

Πόλσον και Μπερνάνκι περιμένει η Wall, εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη










Πόλσον και Μπερνάνκι περιμένει η Wall, εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη

Ανοδική αναμένεται να είναι η συνεδρίαση στη Wall, η οποία εκτιμάται ότι θα λάβει τη σκυτάλη της ανόδου από την Ασία και την Ευρώπη, εν μέσω ευφορίας που προκαλούν τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα εταιρειών, όπως οι Groupe Danone και οι Cap Gemini.
Η αγορά αναμένει σήμερα τις ομιλίες του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, καθώς και του υπουργού οικονομικών, Χένρι Πόλσον, ενώπιον της Συγκλήτου, για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα προταθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πιστωτικής κρίσης και της οικονομικής επιβράδυνσης.

Χθες στην αμερικανική αγορά οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν ράλι ανόδου καθώς τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τροφοδότησαν τις ελπίδες για αναστροφή της πορείας της οικονομίας προς την ύφεση.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,45% στις 12.552,24 μονάδες, ο Nasdaq κατά 2,32% στις 2.373,93 μονάδες και ο S&P 500 κατά 1,36% στις 1.367,21 μονάδες

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών συνεχίζουν να κινούνται σε θετικό έδαφος, αν και έχουν χάσει μέρων των αρχικών τους κερδών.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν μια σειρά από γαλλικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η τσιμεντοβιομηχανία Lafarge, η αυτοκινητοβιομηχανία Renault και η βιομηχανία τροφίμων Danone καθώς τα κέρδη τους ικανοποίησαν αναλυτές και επενδυτές.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της UBS μετά και τις ζημίες ρεκόρ που ανακοίνωσε στο τέταρτο τρίμηνο. Ο τραπεζικός όμιλος προέβη σε διαγραφές ύψους 13,7 δισ. δολαρίων λόγω subprimes και εμφάνισε ζημίες 12,5 δισ. ελβετικών φράγκων.

REPORTER.GR

No comments:

Share |