Thursday, February 14, 2008

Lafarge: Αύξηση 36% στα κέρδη δ’ τριμήνου


Lafarge: Αύξηση 36% στα κέρδη δ’ τριμήνου

ΑΝΟΔΟ της τάξεως του 36% σημείωσαν τα κέρδη της μεγαλύτερης βιομηχανίας τσιμέντου στον κόσμο Lafarge στο τέταρτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της τεράστιας ανάπτυξης στην κατασκευαστική δραστηριότητα της Κίνας και άλλων αναδυόμενων αγορών.

Ειδικότερα, τα κέρδη της ανήλθαν σε 375 εκατ. ευρώ, από 276 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2006, και ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τα ανέμεναν στα 356 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 4,34 δισ. ευρώ από 4,2 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Lafarge σχεδιάζει να υλοποιήσει επενδύσεις 600 εκατ. δολαρίων σε νέες μονάδες και αναβαθμίσεις υφιστάμενων εργοστασίων της στην Κίνα, αυξάνοντας την παραγωγή της στην περιοχή μέχρι το 2010 κατά 10 εκατ. τόνους, με σκοπό να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συμφώνησε τον περασμένο Δεκέμβριο να εξαγοράσει το τμήμα παραγωγής τσιμέντου της αιγυπτιακής Orascom Construction Industries, έναντι 8,8 δισ. ευρώ και να καταστεί έτσι η μεγαλύτερη παραγωγός της Μέσης Ανατολής.

Η μετοχή της ενισχυόταν νωρίτερα στο Παρίσι κατά 4,2% στα 116,2 ευρώ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |