Thursday, February 14, 2008

Μειωμένος ο αριθμός short-selling θέσεων

Μειωμένος ο αριθμός short-selling θέσεων

ΟΙ «ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ» στα διεθνή χρηματιστήρια και η υποχώρηση των μετοχών τεχνολογίας συνέβαλαν σε μειωμένη short-selling δραστηριότητα στο Χρηματιστήριο Νasdaq στα τέλη Ιανουαρίου.

Στη διάρκεια των δύο εβδομάδων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ο αριθμός των short-selling θέσεων στην αγορά Nasdaq [.IXIC] ήταν μειωμένος κατά 0,7%. Οι επενδυτές που εφαρμόζουν τη στρατηγική του short-selling δανείζονται μετοχές και τις πωλούν, «στοιχηματίζοντας» ότι η τιμή θα πέσει και ότι θα είναι σε θέση να επαναγοράσουν τις μετοχές σε χαμηλότερη τιμή.

Σε γενικές γραμμές, όσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον για θέσεις πώλησης, τόσο περισσότεροι είναι οι επενδυτές που προβλέπουν εξασθένηση της οικονομίας.

Στη διάρκεια των δύο εβδομάδων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ο δείκτης μετοχών τεχνολογίας Nasdaq έχασε περισσότερο από το 1% της αξίας του, καθώς οι φόβοι περί οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ είχαν αντίκτυπο και στους επενδυτές.

Σε περιόδους υποχώρησης των χρηματιστηρίων, το ενδιαφέρον για short-selling είναι περιορισμένο, ειδικά εάν οι επενδυτές πιστεύουν ότι το κλίμα εξασθένησης δεν πρόκειται να διαρκέσει για πολύ καιρό.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |