Wednesday, February 6, 2008

France Telecom: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη του 2007


France Telecom: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη του 2007

ΑΝΟΔΟ 52% πραγματοποίησαν τα κέρδη της France Telecom το 2007, καθώς η εταιρεία προσέλκυσε περισσότερους πελάτες στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας, προχώρησε σε απολύσεις στο τμήμα της σταθερής τηλεφωνίας, ενώ επιβαρύνθηκε και με χαμηλότερη φορολογία.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 6,3 δισ. ευρώ από 4,14 δισ. ευρώ που ήταν το 2006 και ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών που τα ήθελαν στα 5,32 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρείας τηλεπικοινωνίας στην Ευρώπη προέβλεψε σταθερά ακαθάριστα περιθώρια και αύξησε το μέρισμά της.

Οι πωλήσεις της France Telecom αυξήθηκαν στα 53 δισ. ευρώ από 51,7 δισ. ευρώ που ήταν έναν χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι η επέκτασή της στις αναδυόμενες αγορές ενίσχυσε τις πωλήσεις κατά 2,4%, με την εταιρεία να προσθέτει στην πελατειακή της βάση συνδρομητές στην Κίνα και τη Ρουμανία.

Την ίδια στιγμή, στις ώριμες αγορές, όπως αυτή της Γαλλίας και της Βρετανίας, επέκτεινε τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στους τομείς της διαδικτυακής τηλεόρασης και των μουσικών “download” προκειμένου να αντισταθμίσει την επιβράδυνση της ζήτησης στην κινητή τηλεφωνίας και των εσόδων στη σταθερή.

«Μπαίνουμε στο 2008 με ισχυρά θεμελιώδη» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecom Ντιντιέ Λομπάρ, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την ικανότητα της εταιρείας να διατηρήσει τα ακαθάριστα λειτουργικά περιθώρια στα σημερινά επίπεδα.

Η εταιρεία θα διανείμει μέρισμα 1,30 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1,20 ευρώ ανά μετοχή που είχε αρχικά ανακοινώσει.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |