Wednesday, February 6, 2008

Επεκτείνεται η Ζορπάς

Επεκτείνεται η Ζορπάς

Σχέδια επέκτασης υλοποιεί η εταιρεία Ζορμπάς, με τη Ρουμανία να αποτελεί στόχο διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της. Η εταιρεία πραγματοποίησε τη Δευτέρα το απόγευμα παρουσίαση της στρατηγικής και του επιχειρηματικού σχεδίου της για το 2008 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών της Ελλάδας και σήμερα το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα σε δημοσιογράφους της χώρας.

Όπως δήλωσε στη StockWatch από την Αθήνα ο διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης της εταιρείας, Μιχάλης Μιχαήλ, η εταιρεία Ζορμπάς εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης στη Ρουμανία το τρέχον έτος με τη δημιουργία αρχικά σε πιλοτική βάση 2 - 3 καταστημάτων και μέχρι το τέλος του χρόνου να ανέλθουν στα πέντε. Η αρχική επένδυση στη Ρουμανία υπολογίζεται γύρω στα €3 εκ.

Στην Κύπρο η εταιρεία διαθέτει σήμερα 50 καταστήματα και στοχεύει στη δημιουργία ακόμη τριών καταστημάτων για αύξηση του μεριδίου αγοράς της που ανέρχεται στο 35%. Πρόσφατα, σημείωσε ο κ. Μιχαήλ, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τη Mc Donald’ s για προμήθεια των καταστημάτων της πολυεθνικής εταιρείας στην Κύπρο με προϊόντα αρτοποιίας. Από τη συμφωνία αυτή αναμένεται τζίρος €1,5 εκ. και κέρδη €200.000 - €300.000 ετησίως.

Ακόμη, η εταιρεία επεκτείνεται και στην αγορά χονδρικών πωλήσεων με τη σύναψη περισσοτέρων συμβάσεων με πελάτες, όπως σουπερμάρκετ, αεροπορικές εταιρείες, καταστήματα μαζικής εστίασης, αλλά και του δημοσίου.

Σε ότι αφορά τα κέρδη του 2007, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν εξέδωσε profit warning. Το εννιάμηνο του 2007, οι πωλήσεις ανήλθαν στα €43,5 εκ. από €41,4 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2006, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,12%. Τα μικτά κέρδη παρουσίασαν αύξηση 4,42% στα €16 εκ. με το μικτό περιθώριο κέρδους να κυμαίνεται στο 36,7%. Η διοίκηση στοχεύει στη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης και στην αύξηση των μικτών περιθωρίων κέρδους.

Οι βασικοί άξονες για την επίτευξη των στόχων της στην Κύπρο είναι:

• H έναρξη της νέας υπερσύγχρονης μονάδας δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, με πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής που θα τονώσουν την παραγωγική δυναμικότητα και θα βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους

• Το άνοιγμα των τριών νέων καταστημάτων μέσα στο 2008 και

• Νέο, πρωτοποριακό μοντέλο στην κυπριακή αγορά εξυπηρέτησης στα ήδη υπάρχοντα καταστήματα που εστιάζει στην αγορά του καφέ, τσαγιού, ροφημάτων και χυμών.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |