Friday, February 29, 2008

Χ. Πόλσον: Το ισχυρό δολάριο συμφέρει τις ΗΠΑ


Χ. Πόλσον: Το ισχυρό δολάριο συμφέρει τις ΗΠΑ

ΤHN πεποίθησή του ότι το ισχυρό δολάριο αντιπροσωπεύει καλύτερα τα συμφέροντα των ΗΠΑ, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Χένρι Πόλσον, σε ομιλία του στο Economic Club του Σικάγου, τη στιγμή που η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος υποχωρούσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχώρησε την Παρασκευή στο χαμηλότερο σημείο όλων των εποχών έναντι του ευρώ, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι ότι ορισμένες μικρές αμερικανικές τράπεζες ίσως δεν τα καταφέρουν, εξαιτίας του ενδεχομένου να απομυζήσουν τα κεφάλαια τους οι προβληματικές επενδύσεις σε ακίνητα.

Λίγο πριν από την ομιλία του Πόλσον, το δολάριο υποχωρούσε έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σε 104,6 γεν, που αποτελεί τη χαμηλότερη ισοτιμία από το Μάιο του 2005.

Σε ό,τι αφορά στο κινεζικό γουάν, ο Πόλσον ανέφερε ότι γίνεται κάποια πρόοδος, η οποία ωστόσο δεν αντανακλάται στην κοινή γνώμη. «Αν η οικονομία της Κίνας πάει καλά, ωφελεί και τη δική μας οικονομία», σημείωσε.

Σήμερα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όρισε τη μέση ισοτιμία έναντι του δολαρίου στα 7,1058 γουάν. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2005.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |