Friday, February 29, 2008

Μειωμένα κατά 6,4% τα κέρδη της Dell στο δ' τρίμηνο


Μειωμένα κατά 6,4% τα κέρδη της Dell στο δ' τρίμηνο

ΣΤΑ 679 εκατ. δολάρια ή 31 σεντς ανά μετοχή υποχώρησαν τα κέρδη της Dell στο τέταρτο τρίμηνο, καταγράφοντας πτώση 6,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006. Η κερδοφορία της εταιρείας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της αγοράς, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο τα κέρδη στα 36 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 10,5% στα 15,99 δισ. δολάρια και ήταν χαμηλότερες από τα 16,27 δισ. δολάρια που είχαν προβλεφθεί. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της Dell υποχώρησαν – στις μετασυνεδριακές συναλλαγές – κατά 1,5%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντόναλντ Κάρτι, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Dell έχει αποκαταστήσει την ανάπτυξη σε βασικά της τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας υπολογιστών notebook – της οποίας τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 24% – και των αναδυόμενων αγορών. Τα έσοδά της σε Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα ενισχύθηκαν κατά 36%.

Σύμφωνα με τον Κάρτι, η Dell απέκτησε μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά υπολογιστών, παρά το γεγονός ότι ορισμένες συμφωνίες που έκλεισε, όπως αυτή της Best Buy πραγματοποιήθηκαν αρκετά αργά ώστε να μην επηρεάσουν πολύ τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου. Όπως υποστηρίζει, τα οφέλη αυτών θα εμφανιστούν στο τρέχον τρίμηνο.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών να δώσει ώθηση στην κερδοφορία της, η εταιρεία επιχειρεί να περιορίσει τις δαπάνες μέσα στα επόμενα χρόνια κατά τρία με τέσσερα δισ. δολάρια. Πέρυσι, μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα απολύσει το 10% του προσωπικού της.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |