Friday, February 29, 2008

DB: Ισχυρή αγοραστική ευκαιρία η MPB


DB: Ισχυρή αγοραστική ευκαιρία η MPB

Την τιμή στόχο των €12 και τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Marfin Popular διατηρεί η Deutsche Bank, σε σημείωμά της ημερομηνίας 28/2/2008. Η σύσταση αγοράς στηρίζεται στην εκτιμώμενη άνοδο των κερδών από μετοχή (23% μεταξύ των ετών 2007 - 2009), καθοδηγούμενη από την επέκταση στην Ελλάδα και την εδραίωση της θέσης της στην Κύπρο. Όπως τονίζεται, η μετοχή της MPB αποτελεί ισχυρή αγοραστική ευκαιρία, καθώς διαπραγματεύεται με εσωτερική αξία 1.3 Χ, όπως και οι βρετανικές τράπεζες.

Ρίσκα στις προβλέψεις της DB συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη σε Ελλάδα και Κύπρο. Ειδικό ρίσκο για τη Marfin αποτελεί η σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου και η ικανότητα του Ομίλου να βρει ευκαιρίες cross-selling με την MIG.

Καμία συσχέτιση MPB - BOCY

Σύμφωνα με τη DB, μετά την άποψη που εξέφρασε η Τρ. Κύπρου ότι η ένταξη στην ευρωζώνη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους και έσοδα από προμήθειες (€25 εκ.), υπήρξε κάποια συσχέτιση μεταξύ της Τρ. Κύπρου και της Marfin Popular. «Η συσχέτιση αυτή είναι περισσότερη συναισθηματική», αναφέρεται και όχι πραγματική, καθώς ήδη η Marfin Popular έλαβε υπόψη τις επιπτώσεις από την ένταξη στην ευρωζώνη στο επιχειρηματικό της πλάνο που δημοσιοποίησε το Νοέμβριο. Ο αντίκτυπος αυτός, σημειώνεται, είναι πιο περιορισμένος στη Marfin παρά στην Τρ. Κύπρου, καθώς η MPB είναι 1.5 x μικρότερη από την BOCY.

Ακόμη, τονίζεται ότι οι επιπτώσεις είναι μικρότερες στη Marfin, καθώς τα έσοδα από την Κύπρο αποτελούν το 50% των εισοδημάτων της, παρά το 80% που είναι της Κύπρου. Ακόμη, τονίζεται ότι η BOCY θα υποφέρει από τον ανταγωνισμό στις καταθέσεις, καθώς στην Ελλάδα το 80% των καταθέσεων είναι time deposits.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |