Tuesday, February 19, 2008

Επιζήμια για το Λονδίνο η επιβολή φόρου σε μη Βρετανούς

Επιζήμια για το Λονδίνο η επιβολή φόρου σε μη Βρετανούς

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ταμεία, εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, επενδυτικές τράπεζες και οργανισμοί εκπροσώπησής τους καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να πείσουν το Βρετανό υπουργό Οικονομικών, Αλιστερ Ντάρλιγκ, να επανεξετάσει τα σχέδια για την επιβολή φόρου σε κατοίκους χωρίς βρετανική υπηκοότητα, καθώς τα αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων υποδηλώνουν ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν επιζήμια για το Σίτι του Λονδίνου.


Αντίθετοι στα σχέδια του υπουργού Οικονομικών, Αλιστερ Ντάρλιγκ, για επιβολή φόρου σε κατοίκους χωρίς βρετανική υπηκοότητα το 63% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Financial News.
Περίπου το 63% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Financial News Online εκτιμούν ότι τα σχέδια για φορολόγηση θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα την απομάκρυνση ξένων ταλέντων από το Λονδίνο.

Η Ενωση Επενδυτικών Τραπεζών του Λονδίνου, η Βρετανική Ενωση Ιδιωτικού και Επιχειρηματικού Κεφαλαίου και η Ενωση Διαχείρισης Εναλλακτικών Επενδύσεων διεξήγαγαν έρευνες ώστε να διαπιστώσουν τον πιθανό αντίκτυπο από τα σχέδια, ενώ προσεγγίζουν το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους.

«Ορισμένα από τα μέλη μας και ειδικότερα εκείνα με ξένη υπηκοότητα θα επηρεαστούν σημαντικά και εκτιμούμε ότι κάποιοι απ' αυτούς θα φύγουν από τη Βρετανία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάιμον Γουόκερ, διευθύνων σύμβουλος του British Private Equity Group.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Financial Group, στις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες private equity του Λονδίνου περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού σε ανώτερα κλιμάκια ενδεχομένως να υπόκειται στην κατηγορία φορολόγησης, καθώς δεν διαθέτουν βρετανική υπηκοότητα.

Στον όμιλο BlackStone περίπου το 84% των στελεχών δεν είναι Βρετανοί. Το αντίστοιχο ποσοστό για την TPG Capital είναι 77%, στην KKR & Co. 75%, στην BC Partners 47% και στον όμιλο Carlyle 46%.

Οσοι ζουν και εργάζονται στη Βρετανία, αλλά δεν έχουν τη βρετανική υπηκοότητα καταβάλλουν φόρο μόνο για το εισόδημα που βγάζουν στη Βρετανία. Δεν καταβάλλουν φόρο για εισοδήματα του εξωτερικού, εκτός κι αν φέρουν αυτά τα χρήματα στη χώρα.

Η κυβέρνηση προτείνει την επιβολή φόρου σε όσους ζουν στη Βρετανία για διάστημα μεγαλύτερο της επταετίας. Το ύψος του φόρου ανέρχεται στις 30.000 στερλίνες (60.000 δολάρια) ετησίως, ενώ παράλληλα συνοδεύεται και με αυστηρότερο πλαίσιο για τις offshore καταθέσεις.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |