Tuesday, February 19, 2008

Γαλλία: Ενδεχόμενο σύστασης κρατικού επενδυτικού ταμείου

Γαλλία: Ενδεχόμενο σύστασης κρατικού επενδυτικού ταμείου

ΤO ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ σύστασης κρατικού επενδυτικού ταμείου φέρεται να εξετάζει η Γαλλία με την υπουργό Οικονομικών της χώρας, Κριστίν Λαγκάρντ, να χαρακτηρίζει την ιδέα «δελεαστική».

Σε πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση η κ. Λαγκάρντ εκδήλωσε ενδιαφέρον στην ιδέα ενός εκ των συνομιλητών για τη σύσταση ενός κρατικού επενδυτικού ταμείου στην υπό κρατικό έλεγχο Caisse des Depots et Consignations (CDC), η οποία διαχειρίζεται τις κρατικές συντάξεις. «Ενα ταμείο για την CDC αποτελεί μια πρόταση που τη βρίσκω άκρως δελεαστική και την οποία λαμβάνω σοβαρά υπόψη», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ στη γαλλική τηλεόραση.

Πρόκειται για μια ιδέα που διατυπώθηκε για πρώτη φορά σε έκθεση με προτάσεις για τη βελτίωση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης στη Γαλλία.

Η έκθεση είχε κατατεθεί στο Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, και υποβλήθηκε τον προηγούμενο μήνα από τον Ζακ Αταλί, πρώην σύμβουλο του προέδρου.

«Το CDC ως κρατικό ταμείο, συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων ενεργητικού που ελέγχει το γαλλικό κράτος, είναι κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον», πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |