Tuesday, February 19, 2008

Μ. Γκέιτς: Στόχος της Microsoft η επέκταση στο διαδίκτυο


Η MICROSOFT σχεδιάζει να επενδύσει μεγάλα κεφάλαια στον τομέα των διαδικτυακών «μηχανών» αναζήτησης προκειμένου να ανταγωνιστεί τη Google είτε καταφέρει να αποκτήσει τη Yahoo είτε όχι, επισήμανε ο πρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού λογισμικού Μπιλ Γκέιτς σε χθεσινή συνέντευξή του στο Reuters.

Ο Γκέιτς, ο οποίος χαρακτήρισε την προσφορά για τη Yahoo «πολύ δίκαιη», επισήμανε πως η Google είναι η μοναδική εταιρεία με «κρίσιμη μάζα» στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης καθώς και ότι η Microsoft χρειάζεται να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για να δημιουργήσει μια περισσότερο ανταγωνιστική και κερδοφόρα επιχείρηση στον τομέα.

«Έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της μηχανολογίας και του marketing, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν. Θα το κάνουμε αυτό με ή χωρίς τη Yahoo», ανέφερε ο Γκέιτς, παρατηρώντας ωστόσο ότι αυτό θα γίνει ακόμη πιο γρήγορα με τη βοήθεια της Yahoo.

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft έχει καταθέσει προσφορά 41,7 δισ. δολαρίων – ή 31 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά και μετοχές – για την εξαγορά της διαδικτυακής εταιρείας.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |