Thursday, January 31, 2008

Shell: Οι υψηλές τιμές πετρελαίου εκτόξευσαν τα κέρδη

Shell: Οι υψηλές τιμές πετρελαίου εκτόξευσαν τα κέρδη

«Aλμα» 60% πραγματοποίησαν τα κέρδη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας πετρελαίου Shell κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2007, ως αποτέλεσμα της ανόδου των τιμών αργού σε επίπεδα ρεκόρ, η οποία κατάφερε να αντισταθμίσει τη μειωμένη παραγωγή. Στη φωτογραφία (αρχείου) ο CEO της εταιρίας Jeroen van der Meer.
«ΑΛΜΑ» 60% πραγματοποίησαν τα κέρδη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας πετρελαίου Shell κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2007, ως αποτέλεσμα της ανόδου των τιμών αργού σε επίπεδα ρεκόρ, η οποία κατάφερε να αντισταθμίσει τη μειωμένη παραγωγή.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 8,47 δισ. δολάρια, έναντι 5,28 δισ. δολαρίων που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Παρόλα αυτά, εξαιρουμένων των έκτακτων κερδών ή δαπανών, τα κέρδη διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλύτών, στα 5,72 δισ. δολάρια.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, ο βασικός λόγος για τον οποίο η κερδοφορία της Shell δεν έφτασε σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ήταν τα χαμηλά περιθώρια διύλισης.

Η αύξηση των κερδών αποδίδεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στην εκτόξευση των τιμών πετρελαίου, οι οποίες ανήλθαν στο ρεκόρ των 100,09 δολαρίων ανά βαρέλι στις 3 Ιανουαρίου.

Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε την Τετάρτη στις 1.789 πένες. Από τις αρχές του έτους έχει υποχωρήσει κατά 15%, όπως άλλωστε και αυτή της BP της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής στην Ευρώπη.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |