Tuesday, January 15, 2008

SEAS: Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για deal Μινωικών

SEAS: Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για deal Μινωικών

Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού όσον αφορά το deal της Sea Star και των Μινωικών Γραμμών ζητά το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, η βουλευτής του κόμματος Σοφία Γιαννακά, έθεσε ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για το αν έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά του 26,71% των Μινωικών Γραμμών και του 34,7% της Hellenic Seaways από τη Sea Star.

Η κ. Γιαννακά ρώτησε τους υπουργούς εάν έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και οι άλλες αρμόδιες αρχές για τις κινήσεις αυτές και τι έχουν κάνει. Ακόμη έθεσε το ερώτημα εάν η Επιτροπή Ανταγωνισμού προτίθεται να εξετάσει εάν εξασφαλίζονται συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μετά από τις εξελίξεις αυτές. Διερωτήθηκε επίσης, αν οι συγκεντρώσεις εταιρειών στην ακτοπλοΐα πρέπει να εγκριθούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, πως δικαιολογούνται οι αποφάσεις όπως η απομάκρυνση του πλοίου Αριάδνη που είναι σε βάρος του επιβατικού κοινού;

Τέλος, ρώτησε ποια μέτρα πρόκειται να λάβουν οι αρμόδιοι υπουργοί προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της ακτοπλοΐας προς όφελος της οικονομίας.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |