Tuesday, January 15, 2008

Υπεραπόδοση περιμένει για τις ελληνικές τράπεζες η Πειραιώς

Υπεραπόδοση περιμένει για τις ελληνικές τράπεζες η Πειραιώς

Τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς διατηρεί η Πειραιώς για τον τραπεζικό κλάδο και συγκαταλέγει στις κορυφαίες της επιλογές την Εθνική Τράπεζα με τιμή στόχο τα 60 ευρώ και την Alpha Bank με τιμή στόχο τα 30,40 ευρώ.
Η ΑΧΕ αναφέρει πως οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές και μάλιστα οι αποτιμήσεις αυτές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν υποβαθμίσεις των κερδών ανά μετοχή πάνω από 8%. Υποθέτοντας ότι δε θα υπάρξει αλλαγή της παγκόσμιας οικονομίας οι ελληνικές τράπεζες θα τελειώσουν τη χρονιά σε ιστορικούς πολλαπλασιαστές της τάξης των 15 φορών, που υποδηλώνει απόδοση της τάξης του 20%.

Οι συνθήκες ρευστότητας αναμένεται να βελτιωθούν σταδιακά ενώ τα πλάνα επέκτασης παραμένουν άθικτα και έχει καταστρωθεί στρατηγική εξεύρεσης νέων πόρων, σημειώνει η ΑΧΕ. Ο τομέας της διεθνούς επέκτασης παραμένει ο βασικός καταλύτης της ανάπτυξης του τραπεζικού κλάδου (μέση ετήσια αύξηση κερδών για την περίοδο 2008-10 65%).

Επίσης η Πειραιώς δίνει τιμή στόχο τα 32,60 ευρώ για τη Eurobank και σύσταση υπεραπόδοσης, τα 4,5 ευρώ για την ATE Bank με ουδέτερη σύσταση και τα 12,2 ευρώ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με ουδέτερη σύσταση.

REPORTER.GR

No comments:

Share |