Thursday, February 9, 2012

Η Mitsubishi σταματά να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ευρώπη στα τέλη του 2012


H Mitsubishi Motor Company (MMC) ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ευρώπη αφού θα διακόψει την συνεργασία της με την θυγατρική ολλανδική NedCar (Netherlands Car B.V) η οποία κατασκευάζει στην Ολλανδία τα Mitsubishi Colt και Outlander για την Ευρωπαική αγορά. Η παραγωγή θα σταματήσει στα τέλη του 2012.

Η MMC αναφέρει ότι προχώρησε στη κίνηση αυτή λόγω των ευμετάβλητων συνθηκών της παγκόσμιας οικονομίας και αγοράς και το εργοστάσιο της NedCar δεν είναι βιώσιμο ώστε να κατασκευάζει νέο μοντέλο στο μέλλον. Μετά από συζητήσεις με την NedCar, τα εργατικά συνδικάτα της Ολλανδίας και με Ολλανδική Κυβέρνηση, η MMC αποφάσισε ότι δεν μπορεί να καταλήξει σε μια βιώσιμη λύση ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου.

Το Reuters αναφέρει ότι η κίνηση ήταν αναμενόμενη αφού η ζήτηση αυτοκινήτων της Mitsubishi στην Ευρώπη μειώνεται συνεχώς και πέρυσι πούλησε 114.553 αυτοκίνητα, τα μισά από όσα μπορεί να κατασκευάσει το εργοστάσιο. Οι πωλήσεις των Colt και της Outlander αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% των πωλήσεων της MMC πέρυσι, η οποία πούλησε 1.1 εκατ. αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Παρότι η παραγωγή θα σταματήσει, το εργοστάσιο δεν θα κλείσει αλλά το τι θα γίνει με τους 1.500 υπαλλήλους του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αφού ακόμη εξετάζεται. Η Mitsubishi ετοιμάζει νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη, αφού αναμένει ότι θα αυξηθεί η ζήτηση των νέων μοντέλων της σε Βραζιλία και Κίνα.

source: autoBlog.gr

No comments:

Share |