Thursday, February 9, 2012

Κόβει τιμές-στόχους και συστάσεις για τράπεζες η HSBC


Κόβει τιμές-στόχους και συστάσεις για τράπεζες η HSBC


Μειώνει την τιμή-στόχο για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες η HSBC σε ανάλυσή της με σημερινή ημερομηνία, τονίζοντας ότι βασικά ρίσκα για τον κλάδο είναι οι ζημιές από το PSI 2, η μελέτη της BlackRock και η ύφεση στην Ελλάδα που βαθαίνει συνεχώς.

Συγκεκριμένα, μειώνει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Κύπρου στα 1,10 από τα 3,30 ευρώ, για την Alpha Bank στα 2 από τα 3,90 ευρώ, για την Marfin Popular από τα 1,15 στα 0,35 ευρώ, για τη Eurobank στα 0,80 από τα 3,20 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,40 από τα 1,50 ευρώ και για το ΤΤ στα 0,60 από τα 3,40 ευρώ.

Η τιμή για την Εθνική Τράπεζα διαμορφώνεται στα 3,50 ευρώ (προηγουμένως η τιμή-στόχος και η σύσταση της Εθνικής ήταν restricted).

Ακόμη η σύσταση για το ΤΤ υποβαθμίζεται σε underweight από neutral, όπως για την Marfin Popular και την Alpha Bank, ενώ διατηρεί το overweight για την Τράπεζα Κύπρου και το underweight για τις Eurobank και Πειραιώς.

Εκτιμά δε, μετά από stress tests που διεξήγε για να συμπεριλάβει τα παραπάνω ρίσκα, ότι θα χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση μέχρι και 18 δισ. ευρώ για τις τράπεζες λόγω του PSI 2 και άλλα 7 δισ. ευρώ από τα πιθανώς υψηλότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα, μόνο για το 2012.

Η Τράπεζα Κύπρου παραμένει αγαπημένος «παίκτης» της HSBC.



source: capital.gr

No comments:

Share |