Thursday, February 9, 2012

Βρετανία: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στη βιομηχανική παραγωγή


Βρετανία: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στη βιομηχανική παραγωγή

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Τα βρετανικά εργοστάσια ενίσχυσαν την παραγωγή τους το Δεκέμβριο όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας αν και οι βελτιωμένες επιδόσεις δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν το τελευταίο τρίμηνο του 2011 να καταγράψει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση σε διάστημα άνω των δύο ετών.

Ειδικότερα, η βρετανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,0% το Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 0,8% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, με τους αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires να έχουν εκτιμήσει μηνιαία άνοδο 0,2% και αύξηση 0,3% σε ετήσια βάση.

Η πιο γενική μέτρηση της βιομηχανικής παραγωγής, που περιλαμβάνει τους κλάδους της μεταποίησης, των ορυχείων και λατομείων, της ενέργειας, νερού και φυσικού αερίου, αυξήθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και υποχώρησε 3,3% στο έτος.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,2% σε μηνιαία βάση και πτώση 3,0% στο έτος.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 1,4% το δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση σε τριμηνιαία βάση από το πρώτο τρίμηνο του 2009.

source: capital.gr

No comments:

Share |