Thursday, December 22, 2011

"Βουτιά" για τις συγχωνεύσεις και εξαγορές


"Βουτιά" για τις συγχωνεύσεις και εξαγορές


Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές κατέρρευσαν κατά το δ’ τρίμηνο του έτους. Η κρίση χρεών και η αστάθεια της αγοράς έβαλαν φρένο στις επιχειρηματικές συμφωνίες και στις πωλήσεις μετοχών, ωθώντας τις προμήθειες επενδυτικών συναλλαγών στην Ευρώπη στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.

Οι εξαγορές και τις συγχωνεύσεις (Μ&Α) του δ’ τριμήνου υποχώρησαν 32% στα 375,3 δισ. δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, με 41% πτώση στην Ευρώπη. Το 2010 η παγκόσμια δραστηριότητα Μ&Α είχε καταγράψει άνοδο μόλις 3,3%.

Οι προμήθειες επενδυτικών συναλλαγών υποχώρησαν 8% στα 72,6 δισ. δολάρια για το 2011 έναντι του 2010 σε διεθνές επίπεδο. Στην Ευρώπη οι προμήθειες έφτασαν τα 2,57 δισ. δολάρια, καταγράφοντας το χειρότερο τρίμηνο από τότε που άρχισε να καταγράφει στοιχεία το Reuters, το 2000.

«Η προοπτική για το 2012 είναι δυαδική. Είτε θα σταθεροποιήσουμε την ευρωπαϊκή σφαίρα και θα κινηθούμε μπροστά είτε θα χτυπήσουμε την κρίση και θα έχουμε μια νέα πτώση», δήλωσε ο Paul Parker, επικεφαλής της παγκόσμιας M& Aτης Barclays Capital. «Προς το παρόν, όσο περισσότερο απομακρύνεστε από την Ευρώπη τόσο καλύτερα αισθάνεστε αλλά οι αγορές εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά συνυφασμένες», πρόσθεσε.


source: euro2day.gr

No comments:

Share |