Thursday, December 22, 2011

Προς ιδιωτικοποίηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου


Προς ιδιωτικοποίηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου


Η κυπριακή κυβέρνηση προχωράει τη δέσμευση που έχει λάβει το περασμένο καλοκαίρι για ιδιωτικοποίηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, όπως μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο Stockwatch.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κίκης Καζαμίας, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την υλοποίηση της απόφασης που είχε ληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι, για μετοχοποίηση σε πρώτο στάδιο του ΧΑΚ και σε δεύτερο στάδιο την ιδιωτικοποίηση του.

«Σε πρώτο πλάνο ο μοναδικός μέτοχος θα είναι 100% το κράτος αλλά σταδιακά θα προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποίηση», επισήμανε ο κ. Καζαμίας, σημειώνοντας ότι το ΧΑΚ είναι το μόνο χρηματιστήριο της Ευρώπης που διέπεται από κρατικό καθεστώς.

Ο κ. Καζαμίας υπενθύμισε ότι «όταν δημιουργήθηκε το ΧΑΚ δεν υπήρχε η ασφαλιστική δικλίδα σωστής εποπτείας γι’ αυτό η βουλή θεώρησε σκόπιμο να υπάρχει η κρατική παρέμβαση».

«Σήμερα που υπάρχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», επεσήμανε, «η οποία κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης, την οποία θα κοινοποιήσουμε σήμερα κιόλας στην ΕΚ με τη διαβεβαίωση ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων».



source: capital.gr

No comments:

Share |