Monday, December 5, 2011

Υποχώρησε ο δείκτης ΡΜΙ υπηρεσιών της Κίνας το Νοέμβριο


Υποχώρησε ο δείκτης ΡΜΙ υπηρεσιών της Κίνας το Νοέμβριο


Ο δείκτης HSBC PMI του κλάδου υπηρεσιών της Κίνας υποχώρησε στις 52,5 μονάδες από τις 54,1 μονάδες το Νοέμβριο, σηματοδοτώντας τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τριών τελευταίων μηνών και την πιο πρόσφατη ένδειξη σε σειρά στοιχείων που υποδηλώνουν την ταχεία επιβράδυνση της οικονομία.

«Με τις πιέσεις των τιμών να υποχωρούν περαιτέρω, το Πεκίνο μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιεί τακτικές που στόχο έχουν τις μικρές επιχειρήσεις και τους κλάδους υπηρεσιών, προκειμένου να διατηρηθεί το ΑΕΠ υψηλότερα του 8% τον επόμενο χρόνο», επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της HSBC για την Κίνα, Hongbin Qu.

Η πτώση στο δείκτη της HSBC είναι υψηλή, δεδομένου ότι η μέτρηση του Οκτωβρίου ήταν στο 54,1, που είναι το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης των τεσσάρων τελευταίων μηνών, αν και ο δείκτης παραμένει ακόμη υψηλότερα του 50, επίπεδο που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Τα επίσημα στοιχεία για τον κινεζικό ΡΜΙ στον κλάδο των υπηρεσιών, υποχώρησε στις 49,7 μονάδες το Νοέμβριο από τις 57,7 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα κινεζικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν το Σάββατο.



source: capital.gr

No comments:

Share |