Monday, December 5, 2011

Προς παράλυση η δημόσια υπηρεσία


Προς παράλυση η δημόσια υπηρεσία

Στο κενό έπεσε και η τελευταία προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία να αποτρέψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι ηγεσίες των συντεχνιών μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, ξεκαθάρισαν ότι εμμένουν στη λήψη δυναμικών μέτρων.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως κατέστησε σαφές ότι «δεν αποκλείονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις, το συλλαλητήριο αλλά ούτε και οι διαμαρτυρίες έξω από τη βουλή την ερχόμενη Πέμπτη την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός θα παρουσιάζει και επίσημα τον προϋπολογισμό του 2012, ενώπιον της ολομέλειας του Σώματος».

Σημείωσε ότι δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί οι αποφάσεις και η τελική μορφή των μέτρων καθώς θα καθοριστούν, όπως είπε αύριο σε συνεννόηση, τόσο με την ΟΗΟ – ΣΕΚ όσο και με την ΠΕΟ.

Κληθείς να απαντήσει εάν θα πορευθεί από μόνη της η κάθε συντεχνία στην περίπτωση που η ΠΕΟ, θα επιθυμούσε σε πιο ήπιας μορφής μέτρων, υπέδειξε με νόημα ότι «θα ακούσουμε την ΠΕΟ και αυτή εμάς και δεν να κηρύξουμε διαζύγιο αυτή τη στιγμή».

Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης σε μια προσπάθεια να διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους είπε ότι «η επιλογή της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης δεν περιλαμβάνεται στις επιλογές μας. Στις δύσκολες εποχές που περνά ο τόπος δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε επιπρόσθετα προβλήματα στην οικονομία και κοινωνία».

Στο σημείο αυτό ο κ. Κυρίτσης υπέδειξε ότι «η ΠΕΟ τάσσεται υπέρ της στάσης εργασίας αντί των απεργιακών κινητοποιήσεων ή ακόμη της διαδήλωσης έξω από τη βουλή».

Σημείωσε ακόμη ότι η ΠΕΟ θα βρίσκεται σε επαφή με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και ειδικότερα με τη ΣΕΚ με την οποία διαθέτουν μέλη στους ίδιους χώρους έτσι ώστε να λάβουν από κοινού αποφάσεις.

Επεσήμανε ότι «οι συντεχνίες εξέφρασαν την απογοήτευση τους, στον Κίκη Καζαμια λόγω του ότι τα μέτρα που αποφάσισε η πολιτική ηγεσία δεν είναι δίκαια και ισομερή ενώ λήφθηκαν χωρίς να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος».

Στο μεταξύ την Πέμπτη αναμένεται να παραλύσει η δημόσια υπηρεσία μετά την απόφαση νωρίτερα, της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑΣΥΔΥ να κατέλθει σε 12ώρη απεργία.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, ο οποίος απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών περιορίστηκε να πει μόνο ότι ισχύει η ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η απόφαση για 12ώρη απεργία θα τεθεί προς επικύρωση και από το Γενικό Συμβούλιο της οργάνωσης αύριο.

Στις δηλώσεις του το μεσημέρι σημείωσε ότι η απόφαση για δυναμική αντίδραση των δημοσίων υπαλλήλων ήταν ομόφωνη και θα πραγματοποιηθεί όπως είπε την ερχόμενη Πέμπτη από τις 07:00 μέχρι τις 19:00. Αξιωματούχος της ΠΑΣΥΔΥ, διευκρίνισε ότι η χρονική διάρκεια της απεργίας για 12 ώρες αποφασίστηκε για να καλύψει και κάποιες υπηρεσίες που λειτουργούν με το σύστημα βάρδιας.

Υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων τάσσεται και η ΔΕΟΚ η οποία ζήτησε πανσυνδικαλιστική συνέλευση ώστε να ληφθούν κοινές αποφάσεις.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |